Joulun rauhaa ja levollista unta

Pian on aika rauhoittua viettämään  joulua rakkaiden ja läheisten seurassa. Myös yksin ollessa voi hiljentyä  miettimään, elänkö omien arvojeni mukaista elämää?

Mitkä oikeastaan ovat arvoni? Olenko koskaan edes pysähtynyt miettimään niitä erityisemmin? Tarvitseeko niitä edes miettiä?

Pysähtymisen autuus on kuulla, mitä minulle oikeastaan kuuluu juuri nyt? Joskus arjen kiireen keskellä ,oman sisimmän äärelle pysähtyminen voi tuntua toisarvoiselta, usein  jopa työläältä, on helpompi työntää asiat kauemmaksi ja keskittyä selviytymään arjen velvollisuuksista. Joskus aika kuluu vain  muiden odotusten täyttämiseen.

 Rohkeus elää omien arvojen mukaista elämää on parhaita peruskiviä,  pyrkimyksissämme levolliseen mieleen ja rauhalliseen uneen.

Menneet sukupolvet ovat  opettaneet meille,  että kun on rohkeutta elää omien arvojen mukaista elämää, jaksaa ponnistella vaikeidenkin aikojen keskellä. Vaikka elämä välillä pudottaakin polvilleen, on mahdollisuus löytää edes pienen pieni tähti, joka johdattaa kohti valoa.

Omien arvojen mukaan eläminen on ensimmäinen askel myös levolliseen uneen. Levottoman mielen ja rauhattomuuden äärelle voi pysähtyä miettimään, mihin tämän lyhyen, arvokkaimmastakin arvokkaimman elämän käytän? Elänkö omien vai muiden arvojen mukaista elämää? Jätänkö jälkeeni  tuleville sukupolville rakkauden vain rahan sanoman?

Jätä kommentti

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00