Rauha

Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?
Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä tietävi rauha mun sydämmessäin,
tää suuri ja outo uus?

Minä kuulen, kuink’ kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja tou’ot muut.

Kaikk’ on hiljaa mun ympärilläin,
kaikk’ on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukeevat sydämmessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää.

– Eino Leino

SANOJEN MAHTAVA VOIMA

Joskus tuntuu, miksi kukaan ei kysy mitä minulle oikeasti kuuluu? Vai säästänkö vain kysyjää kohteliaisuudesta, enkä ala selittämään sen hetkisiä tilannettani. Usein kysyjä kuitenkin haluaa aidosti tietää mitä minulle ihan oikeasti kuuluu. 

Olenko itse muistanut kysyä samaa läheisiltäni, lapsiltani ja ystäviltäni sekä pysähtynyt kuuntelemaan ja myötäelämään erilaisissa arjen käänteissä?

Puhuminen ja sanojen voima on yksi parhaimmista unilääkkeistämme. Kunpa vain oppisimme puhumaan enemmän toisillemme, jakamaan kokemuksia ja erilaisia arjen tunteita avoimemmin. 

Säästyisimme  monilta väärinymmärryksiltä ja mielipahalta jos vain puhuisimme enemmän, emmekä olettaisi, että ihmiset osaisivat lukea ajatuksiamme.

Toisaalta yksi, aidosti sanottu KIITOS, voi tuottaa mielihyvää saajalleen pitkäksi aikaa.

Yllätin perheeni viime jouluna, kirjoittamalla jokaiselle pienen henkilökohtaisen kirjeen ja kerroin mitä heissä erityisesti ihailen ja kiitin että juuri he ovat jakamassa ilon ja surun hetkiä kanssani. Kirjoitin miten paljon heitä arvostan ja rakastan. Kun sain ajatukseni puettua tunteiden kieleksi sekä rakkauden sanoiksi, se olikin yksi parhaimmista lahjoista myös itselleni. Tuntui hyvältä ja levolliselta, kun joulun tärkeä rakkauden sanoma oli siirtynyt sanoina  paperille, kirjeeseen, jota ehkä luetaan vielä seuraavissakin sukupolvissa.

Kiitos kaikille asiakkailleni ja kanssakulkijoilleni menneestä vuodesta!

Rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Ritva Gluth

UNIOPISTO.FI

Jätä kommentti

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00