Olen Ritva Gluth

Ritva Gluth

Uniopisto.fi perustaja ja Natural Sleep -ohjelman kokoaja.

Olen Uniohjaaja ja anestesiasairaanhoitaja. 

Tällä hetkellä toimin myös Pirkanmaan uniyhdistyksessä varapuheenjohtajana ja olen  Suomen Uniliiton hallituksen jäsen. (2019-2020)

Uniohjaajana käytän kognitiivis -behavioraalista lähestymistapaa sekä kaikkea sitä tietoa ja taitoa, mitä on matkani varrella olen oppinut. 

NLP-koulutukset ovat avartaneet uusilla ajattelun mallituksilla mielen moninaisuutta, rentoutusohjaajan koulutukset ovat auttaneet ymmärtämään mielen ja kehon rauhoittamisen olevan yksi tärkeimmistä kansalaistaidoistamme.

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan terveystieteiden maisteriohjelmassa perehdyin kasvatustieteisiin sekä ikääntyneiden koulutusohjelmaan, mikä sai minut ajattelemaan terveyttä uudesta kokonaisvaltaisemmasta näkökulmasta.

Ajanjaksolla, jolloin työskentelin lääkealalla, tutustuin erikoisairaanhoidon eri terapia-alueisiin; sydän- ja verisuonisairaudet, syöpätaudit, hematologia, endokrinologia, naistentaudit, ihotaudit, keuhkotaudit ja erityisesti immunologian terapia-alueilla reumataudit tulivat tutuiksi. Tällä ajanjaksolla mielenkiintoni alkoi kohdistua sairauksien ennaltaehkäisyyn ja syihin. Miten pystyisimme puuttumaan laukaiseviin tekijöihin ajoissa, ennen kuin sairaus ehtisi puhjeta? Pelkästään oireiden hoito ei pidä meitä kansakuntana terveinä. Oli siis aika vaihtaa polun suuntaa.

Unen merkitys terveyteemme alkoi korostua ajattelussani entistäkin vahvempana. 

Vapaaehtoistyön lisäksi Uniliitto koulutti lisää. Unilääketiedepäivien ja uniohjaajan koulutuksien lisäksi janosin eri näkökulmia ajatteluuni. Niinpä opiskelin liikunnan hyödyistä UKK-instituutissa sekä päivitin tietojani   ravinnon ja liikunnan merkityksestä erityisesti ikääntyneiden terveyden kannalta. 

Aivotutkija Minna Huotilaisen toteuttama Aivot ja työ- koulutus  Helsingin yliopistossa antoi lisää näkökulmaa, miten tärkeää on pitää huolta aivojen terveydestä, johon hyvät yöunet kuuluvat hyvin oleellisena osana.

Elämä on siis kuljettanut minua ihmeellisten polkujen kautta tähän hetkeen, unettomien rinnalle ja kanssakulkijaksi.

Tervetuloa Uniopistoon! Yhteistyössä on voimaa!

-Ritva

Jätä kommentti

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00